Artikel uit Utrechts Nieuwsblad van 21-02-2001

Vloet moet van de rechter zijn pand uit

Van een onzer verslaggeversUTRECHT - De omstreden huisbaas W.G.Vloet moet vóór morgenmiddag zijn pand aan de Wittevrouwensingel 41 in Utrecht verlaten. Dat heeft de rechtbank in Utrecht bepaald in het kort geding dat vier medebewoonsters van het pand aanspanden omdat de huisbaas hen lastig viel. Vloet wordt ervan verdacht één van de bewoonsters te hebben gemolesteerd.

De rechter voldeed aan vrijwel alle eisen van de vier bewoonsters. Vloet moet het pand uit en voor iedere keer dat hij het pand betreedt zonder toestemming van de bewoonsters staat een dwangsom van 5000 gulden. De bewoners mogen gebruikmaken van politie en justitie om de huisbaas uit het pand te krijgen en ook kunnen zij rekenen op hulp van de sterke arm als de huisbaas alsnog het pand probeert te betreden.

Vloet, die tientallen kamers verhuurt in Utrecht, heeft de afgelopen jaren meerdere aanvaringen gehad met huurders. In de meeste gevallen ging het mis als de huisbaas zijn intrek nam in één van zijn panden waar al studenten woonden. Dat gebeurde ook in het huis aan de Wittevrouwensingel waar Vloet rond de jaarwisseling kwam wonen.

21-02-2001TERUG